Arne Jacobsen er én af de mest anerkendte og populære designere, som Danmark nogensinde har set.

Han har designet et væld af populære møbler, interiørprodukter og sågar også flere køkkenprodukter.

Der er dog ikke nogen tvivl om, at det primært er hans forskellige møbler, der har været med til at gøre ham til en meget anerkendt designer – og det er ikke kun her i Danmark, men i store dele af verden, at Arne Jacobsen er et anerkendt navn.

Derfor er det heller ikke ualmindeligt, at du finder hans møbler i både USA og Asien.

Arne Jacobsen’s Ægget er en af hans mest populære og anerkendte kreationer.

Han designede den tilbage i 1958 til SAS Royal Hotel i København. Stolen er organisk formet og er siden gået hen og er blevet et ikon for dansk møbeldesign hele verden over.

Den meget unikke form er desuden også med til at give en meget behagelig afskærmning, hvilket gør sig gældende i både offentlige rum og mindre lokaler.

Derfor er Ægget også en stol, der er ideel til både lounge og venteområder samt i hjemmet, hvilket både gør sig gældende med eller uden fodskammel.

Fritz Hansen Miniaturestol Ægget – en tilføjelse til reolen med historie og stil

Fritz Hansen Miniaturestol ÆggetDe fleste kender til Ægget, der efterhånden er gået over i dansk designhistorie som en ægte klassiker. Med miniaturestolen kommer Ægget nu i en udgave, der blot er 16,5 centimeter høj og 13,5 centimeter i fodens diameter. Det hindrer dog ikke stolen i at være fremstillet i samme kvalitetsmateriale som stolen i fuld størrelse.

Foden er fremstillet i forkromet stål, mens sædet er polstret i mørkegråt, meleret stof. Har du lyst til at sætte noget nyt ind i reolen, der ikke ligner de vaser eller den plante, der plejer at stå, så er Fritz Hansens Miniaturestol Ægget et rigtig godt bud. Den vil garanteret danne ramme for en lille samtale, når gæster får øje på den, og den kan sagtens stå enten alene eller i bogreolen, hvor klassikeren vidner om et stilfuldt hjem med sans for kvalitet.

Stolen er produceret i størrelsesforholdet 1:16 i forhold til den originale lænestol, og du modtager den i en fin gaveæske. Det betyder, at stolen også kan bruges som gave til den, der har alt. Den er anderledes end den sædvanlige blomst, og der er historie i den, som mange sætter pris på. Ved at købe Ægget i miniatureudgaven viser du, at du har tænkt over dit indkøb, hvilket de fleste vil sætte stor pris på.

Måske har du allerede Ægget til at stå i originalversionen, og så er det den oplagte mulighed at tilføje en lillebror til samlingen, så der skabes sammenhæng.

Fritz Hansen Ægget lænestol i stof

Ægget fra Arne Jacobsen er en meget smuk og organisk loungestol, der er designet af Arne Jacobsen.

Det er en uhyre elegant lænestol, der i sin tid blev designet til SAS Royal Hotel, hvilket Arne Jacobsen gjorde i 1958.

Ægget har altid været noget af det mest eksklusive og moderne, som man kommer i nærheden af, hvis man skal have en lænestol.

Den har en fantastisk og unik form, der ikke blot ser uhyre godt ud, men samtidig også giver en fortræffelig siddekomfort, som du ikke får ved andre lænestole – derfor er der også tale om en lænestol, der er ideel til både lounge- og barområder samt i hjemmet.

Der er tale om en stol, der er gået hen og blevet en klassiker indenfor dansk møbeldesign – det er dog ikke det hele, for Ægget er ligeledes også blevet et statussymbol i såvel Danmark som i store dele af verden.

Det enkle og fine design gør, at stolen passer perfekt ind i den moderne indretning i dag, og der er masser af mulighed for at vælge den i en farve, som passer godt sammen med de øvrige møbler i stuen.

Denne udgave er polstret med stof og du har mulighed for at vælge mellem 11 forskellige farver, hvorfor du med garanti også kan finde en farve, som du synes er passende og stemmer overens med dine krav.

Fritz Hansen Ægget lænestol i læder

Ægget i læder er uden tvivl den mest klassiske og elegante udgave af den anerkendte lounge- og lænestol, der i sin tid blev designet af Arne Jacobsen til SAS Royal Hotel i København i 1958 – mange tror, at det blot var selve interiøret han tegnede, men det var faktisk hele hotelbygningen.

Det er en stol, der har gjort sig bemærket hele verden over og det er i høj grad denne udgave af stolen, som har været med til at give Ægget den status og den popularitet, som stolen oplever den dag i dag.

Ægget fra Arne Jacobsen er nemlig gået hen og er blevet et verdensomspændende designfænomen, som ikke blot bliver værdsat i Danmark og i Skandinavien, men også i blandt andet USA og store dele af Asien.

Ægget (der også går under navnet Fritz Hansen 3316) kan vælges i flere forskellige former for læder, hvilket inkluderer basic, classic eller læderpolstring.

Selve læderpolstringen kan selvfølgelig også fås i en række forskellige farver, hvorfor du har mulighed for at vælge mellem sort, sortbrun, cognac, valnød, højrød, mørkebrun eller indian red, hvis du gerne vil have en Ægget, der er betrukket med læder i stedet for tekstil.

Du får desuden også muligheden for at vælge mellem alm. drej eller returdrej, som i bund og grund blot er en smagssag. Som nævnt, så er det uden tvivl denne udgave af Ægget, der er den mest elegante.

Hvem var Arne Jacobsen og hvad er han blevet anerkendt for?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at Arne Jacobsen er én af de absolut mest anerkendte danske designere og arkitekter, hvilket blandt andet kan ses på mængden af produkter, som han har fået succes med gennem sin karriere.

Det kan også tydeligt ses på det faktum, at hans popularitet og anerkendelse ikke kun begrænser sig til de danske forbrugere, og det begrænser sig heller ikke kun til Skandinavien, men derimod er der tale om en designer og en arkitekt, der er anerkendt i store dele af verden.

Arne Jacobsen blev født d. 11. februar 1902 i København, og der skulle ikke gå mere end 25 år, inden han blev uddannet på Kunstakademiet i København, hvilket han gjorde i 1927, hvorefter hans designkarriere for alvor blev sat i gang, men det var dog ikke kun møbler, som den talentfulde designer og arkitekt valget at kaste sig over – han tegnede også en lang række bygningsværker af forskellige størrelse og i forskellige stiltyper.

Som nævnt ovenfor, så var Arne Jacobsen også en meget anerkendt og populær arkitekt, der blev brugt til rigtig mange store bygningsværker og han blev også hyret af en lang række store virksomheder til at tegne deres bygninger.

Et mindre udvalg af de bygninger, som han i løbet af hans karriere har tegnet tæller blandt andet følgende: Bellavista i Klampenborg (1934), Bellevue Teater (1935-36), Aarhus Rådhus (1942), Søllerød Rådhus (1942), Søholm Rækkehuse i Klampenborg (1954), Rødovre Rådhus (1957), Glostrup Rådhus (1958), SAS Royal Hotel i København (1960), Toms Chocolade Fabrik i Ballerup (1961), Danmarks National Bank (1965) og mange, mange andre.

I løbet af sin aktive designkarriere formåede han at tegne flere hundrede forskellige bygninger, hvad end der var tale om store industrielle bygninger som eksempelvis en fabrik til selveste Novo Nordisk eller et enfamilieshus til en familie på Sjælland.

Fælles for alle hans bygningsværker er, at han absolut intet overlod til tilfældighederne, men derimod brugte tid på at tegne dem til arkitektonisk perfektion, hvilket også betyder, at han lagde lige så meget vægt på at det lille enfamilieshus som han gjorde på tegningerne til Danmarks National Bank.

Der er ikke mange danskere, der er i tvivl om, hvad det er Arne Jacobsen primært er blevet kendt for. For dem, der dog ikke helt er sikre på, hvad det er, som Arne Jacobsen hovedsageligt har skabt sin store succes på, så er det hans mange forskellige møbler og i særdeleshed hans stole, som har været med til at gøre ham til et kendt navn hele verden rundt.

Han har desuden også haft en stor indflydelse på indførelsen af modernismen i Danmark, hvilket man også kan se på de nyskabende elementer, som han tilførte de møbler, som han tegnede, da han gav dem organiske linjer og skulpturelle elementer, hvilket slet ikke var set i samme stil som Arne Jacobsen gjorde det.

Dette er blandt andet stærkt til stede i møbler som Ægget og Svanen, hvor der ganske enkelt ikke er mulighed for at spotte en eneste ret linje, der bryder de bløde kurver.

Derfor er én af de helt store grundsten i hans mange forskellige møbler bevægelsen væk fra geometriske og rette linjer.

Endvidere, så er det også et af de designmæssige valg, der virkelig var med til at slå hans navn fast og give hans møbler og øvrige designs popularitet og succes internationalt set.

På lige fod med alle designere og arkitekter, så har Arne Jacobsen selvfølgelig også en række værker, der skiller sig ud fra mængden af forskellige årsager, men dog hovedsageligt grundet den store popularitet, som de respektive møbler har opnået.

For Arne Jacobsen er der primært tale om Ægget, Syveren, Myren og Svanen, der alle er møbler, der er blevet populære på internationalt basis og samtidig er vokset til at blive ikoner indenfor dansk møbeldesign.

Dog har han også designet en stol med stor inspiration og efter samme idé som Hans J. Wegners meget populære Ox Chair, som i dag går under navnet Oksen – den stol er også blevet meget populær, men har dog ikke opnået helt den samme popularitet som hverken Ægget, Syveren, Myren eller Svanen.

Han har dog også designet meget andet end møbler og diverse former for bygninger, hvilket blot bevidner om, at han var en mand med mange talenter, når det kom til design og arkitektur.

Han har blandt andet også designet bestik for så prominent en virksomhed som Georg Jensen og han har også lavet et samarbejdet med Louis Poulsen om design af lamper.

Endvidere, så blev han i mange sammenhænge også hyret til at lave en fuldkommen gennemført løsning, hvilket blandt andet tæller SAS-hotellet i København, hvor både de berømte møbler, tekstiler, bestik og lamper går op i en højere enhed, da de alle er designet af Arne Jacobsen.

Langvarigt samarbejde med den prominente møbelproducent Fritz Hansen

Gennem langt størstedelen af hans aktive designkarriere har Arne Jacobsen haft et meget succesfuldt samarbejde med den danske møbelproducent, Fritz Hansen A/S.

Det er dem, der har – og fortsat gør – stået for produktionen af langt størstedelen af alle Arne Jacobsens mange forskellige møbler, hvilket selvfølgelig har været meget givende for både Fritz Hansen A/S og Arne Jacobsen, da begge parter har kunnet lukrere rigtig meget på dette samarbejde.

Ved at vælge Fritz Hansen A/S som producent af alle hans møbler, så var Arne Jacobsen helt sikker på, at der aldrig blev gået på kompromis med kvaliteten af hans møbler og samtidig kunne han også være helt sikker på, at de blev fremstillet af professionelle folk, der sikrede, at møblerne blev fremstillet og samlet på korrekt vis, så der kunne opretholdes en lang levetid og holdbarhed på alle møblerne.

Den dag i dag står Fritz Hansen A/S fortsat for hovedparten af al produktion af Arne Jacobsens mange forskellige møbler, mens hans tegnestue er blevet videreført af den succesfulde tegnestue, Dissing+Weitling, hvilket den har været lige siden han gik bort i en alder af 69 år d. 24. marts 1971.

I årene efter Arne Jacobsens død er hans møbler desuden blevet sat i reproduktion og der er også blevet lanceret nye møbler, som aldrig nåede længere end tegnebrættet i hans aktive designkarriere.

Det er i høj grad Fritz Hansen A/S, der har fået mulighed for at sætte hans møbler i reproduktion og samtidig også starte produktionen af nogle af de møbler, der aldrig har været udgivet.

Author

Write A Comment